Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

20v juhlissa Aki Riihilahti nosti tunnelmaa

13.10.2014 juhlittiin Turun seudun Lihastautiyhdistyksen Avustajakeskuksen 20-vuotista taivalta.
Paikalle oli kutsuttu vuosien varrella toimintaa omalla työllään tai vaikutuksellaan eteenpäin luotsanneita ihmisiä, yhdistyksiä, kunta ja muita yhteistyökumppaneita.  Tunnelma oli lämmin ja iloinen, jota vahvisti myös juhlapuhujan Aki Riihilahden esitys.

Lihastautiyhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen toi esille omassa puheenvuorossaan, miten
Avustajakeskus on saavuttanut edelläkävijän asemansa kehittämällä aktiivisesti vammaisten avustamiseen liittyviä palveluja.
Toiminta on kasvanut aikana, jona usealla muulla toimijalla on ollut vaikeuksia löytää vapaaehtoisia.
Koulutukseen on ollut enemmän hakijoita kuin on ollut mahdollista ottaa koulutukseen.
Erityisen merkittävää on ollut kuntien sitoutuminen toiminnan rahoittamiseen kuntatalouden tiukkoinakin vuosina huomioi Virolainen.
Vaikeavammaisten arjen sujumisen kannalta olennaista on kehittää henkilökohtaisen avustajan ammattitutkinto,
johon pätevöidytään työelämälähtöisesti ja jossa saavutetaan työssä vaadittavat tiedolliset ja taidollisesti valmiudet. Tähän on avustajakeskus sitoutunut, lupasi puheenjohtaja Virolainen lopuksi.

Juhlapuhujana oli entinen huippujalkapalloilija ja HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.
Hän kertoi mm. heimoveljistä ja tunnejäljen jättämisestä.
”Pelejä tulee ja menee, mutta ihmiset, joita kohtaat matkalla, pysyvät mukanasi lopun elämäsi.” Riihilahti korosti kohtaamisen ja kuuntelemisen voimaan, joka mm. avustaja ja vapaaehtoisen tehtävässä ovat tärkeimpiä taitoja.
Kaikille tuli varmasti selvästi, että kukaan ei selviä yksin ja hyvä energia tarttuu. Meissä on voimaa.

Juhlan lopuksi huomioitiin omalla työllään ja toiminnallaan erityisesti Avustajakeskuksen toimintaan vaikuttaneita.
Huomiotaneita olivat: Aino Mäkinen, Ritva Lehtiö, Turun kaupunki, Mynämäen kunta, Turun CP-yhdistys ry, Turun seudun Invalidit ry, Vakka-Suomen Invalidit ry, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry, Aino Levanto, Annukka Helander, Lea Myllymäki, Erja Laikio, Antti Järvensivu, Silja Sibelius, Hilkka Lehtiö, Eija Hiitti, Esko ja Mirjam Tynkkynen, Saila ja Reijo Kukkonen, Teppo Narkko, Ritva Niemi, Maija-Liisa Sabell ja Katariina Ranne. Lisäksi kukitettiin myös puheenjohtaja Virolainen ja työntekijät.

IMG_0424 IMG_0412 IMG_0396 IMG_0390 IMG_0373 IMG_0372 IMG_0365 IMG_0363 IMG_0355 IMG_0352 IMG_0350 IMG_0348 Työntekijät 20v