Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Koronapandemian vaikutus Avustajakeskuksen toimintaan (6.5.2021)

Tähän artikkeliin on koottu tämänhetkinen tilanne Avustajakeskuksen toimintaan ja koronapandemiaan liittyen.

Avustajakeskuksen henkilökunta ja tapaamiset


Avustajakeskuksen kaikki toimistot ovat suljettuina asiakaskäynneiltä toistaiseksi. Työntekijöitä on kuitenkin mahdollisuus tavata, kunhan asiasta sopii etukäteen.

Henkilökohtaisiin tapaamisiin tai ryhmätapaamisiin ei saa tulla sairaana tai edes lieväoireisena. Tapaaminen on myös peruttava, mikäli olet altistunut koronavirukselle, odotat koronatestiin pääsyä tai testin tulosta.

Henkilökohtaisissa tapaamisissa ja ryhmätapaamisissa noudatetaan voimassa olevia käsihygienia- ja yskimisohjeita, sekä suosituksia turvaväleistä.

Huomioithan myös THL:n paikalliset suositukset kasvomaskien käytöstä.

Voit seurata oman alueesi suosituksia ja rajoituksia THL:n sivuilta.

THL on koonnut ohjeita jaksamiseen koronaepidemian aikana. THL:n mukaan yksi eniten hyvinvointia lisäävistä asioista on kokemus, että on muille ihmisille tärkeä. Älä siis jää yksin!
Avustajakeskuksessa voit ryhtyä vapaaehtoiseksi tai palkalliseksi avustajaksi sekä etsiä itsellesi avustajaa.
Tässä linkki THL:n sivuille Mielen hyvinvointi koronaepidemian aikana


Vapaaehtoistoiminta nyt Avustajakeskuksessa


Avustajakeskuksen vapaaehtoisvälitys toimii tällä hetkellä normaalisti. Vapaaehtoisia avustajia välitetään erilaisiin saatto- ja asiointikäynneille, harrastustoimintaan, ym. yhdessä tekemiseen.
Haluamme huolehtia niin vapaaehtoisten avustajien kuin riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden turvallisuudesta. Vapaaehtoiset avustajat voivat halutessaan pyytää asiakaskäynneille maskia Avustajakeskuksesta.
Lisää tietoa vapaaehtoiseksi avustajaksi haluavalle löydät TÄSTÄ ja vapaaehtoisen avustajan saamiseksi TÄSTÄ.

Muistikaveri® -toiminta

Avustajakeskuksen Muistikaveri® -toiminta välittää tällä hetkellä Muistikavereita ensisijaisesti ulkoiluun. Ulkoillessa käytetään kasvomaskeja ja noudatetaan mahdollisuuksien mukaan turvavälejä.Palkallinen toiminta nyt Avustajakeskuksessa


Henkilökohtaisia avustajia välitetään normaaliin tapaan.
Lisätietoja miten tulee toimia koronapandemian aikana saat Heta-liiton sivuilta Usein kysytyt kysymykset -osiosta. Pääset sivuille TÄSTÄ.

Suojautuminen ja suojavälineet henkilökohtaisessa avussa

Henkilökohtaisen avun työnantaja vastaa avustajien työturvallisuudesta ja koronaviruksen vaatimista varotoimista. Työntekijä on puolestaan velvollinen noudattamaan työpaikan suojauskäytäntöjä.

Kunnan on huolehdittava, että henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimivilla vammaisilla henkilöillä on käytettävissä tarvittavia suojavälineitä vastaavasti kuin kotihoidossa. Tällä hetkellä työterveyslaitoksen ohjeen mukaan suojavarusteita tulee käyttää myös henkilökohtaisessa avussa.

Lähde: heta-liitto.fi

Lisää tietoa suojautumisesta, sekä suojavarusteiden hankkimisesta kunnittain löydät TÄSTÄ


Koulutukset ja tapahtumat Avustajakeskuksessa


Avustajakeskus järjestää lisäkoulutuksia ja tapaamisia rekisterissä oleville avustajille ja työnantajille. Koulutukset järjestetään verkossa etäyhteydellä Teams-sovelluksen kautta. Näihin koulutuksiin ja tapaamisiin tarvitaan siis toimiva sähköpostiosoite sekä nettiyhteys. Avustajakeskus myös kouluttaa työnantajia ja avustajia Teams-sovelluksen käyttöön.


Koulutukset ja tapahtumat avustajille näet TÄÄLTÄ (vaatii kirjautumisen).
Koulutukset ja tapahtumat työnantajille näet TÄÄLTÄ (vaatii kirjautumisen).