Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Tiedote VAPAAEHTOISTOIMINNASTA liittyen koronavirustilanteeseen 26.3.2020

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.


VALTIONEUVOSTON TIEDOTE: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

AVUSTAJAKESKUKSEN OSALTA OHJEISTUS ON SEURAAVA

Lounais-Suomen Avustajakeskus vapaaehtoisten välityksen jatkuu tietyin ehdoin.

Hallituksen ohjeistus:

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.”

”Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.
Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä”.

Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminta yli 70 vuotiaiden osalta on nyt tauolla. Hallituksen määräys:

” Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.”

Jos sinulla on vakituinen avustettava, joka kuuluu tähän ikäryhmään, olethan häneen yhteydessä ja perut karanteeniajalle jo sovitut tapaamiset. Yhteyden aikana on hyvä tarkistaa onko asiakkaalla tukirinkiä (kotihoito, omaiset yms.), jotka auttavat häntä perustarpeiden hoitamisessa (ruoka, lääkkeet) . Jos ei ole, onko sinulla mahdollisuus auttaa häntä esim. käymällä kaupassa/apteekissa (poikkeuksellisesti voi myös tehdä puolesta kaupassa tai apteekissa käynnin)? Voit myös miettiä vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa vapaaehtoistoimintaa, mitä jos soittaisit kerran viikossa asiakkaalle? Tässä kohtaa emme halua yhdenkään henkilön jäävän ilman tukea, teethän asiakkaastasi huoli-ilmoituksen kuntasi sosiaalipalveluihin, jos koet se tarpeelliseksi tai olet alueesi alueohjaajaan pikaisesti yhteydessä.

Avustajakeskuksen peruskoulutukset, lisäkoulutukset ja tilaisuudet (myös vertaistoiminta) on peruttu toistaiseksi. Ilmoitamme, kun tilanne muuttuu.

Muistikaveritoiminta on tauolla. Muistiluotsitoiminta on yhteydessä kaikkiin muistikavereihin ja muistikaverit ilmoittavat tauosta itse asiakkailleen. Muistiluotsi on yhteydessä aktiivisiin muistikavereihin, kun tilanne puretaan.

Avustajakeskus ottaa viruksen leviämisen minimoimisen huomioon välityksessä, tilauksia tehtäessä. Asiakkaalle painotetaan matalaa kynnystä peruuttaa tarve, jos ilmenee flunssan oireita.
Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme ❤

Avustajakeskuksen toimistot ovat suljettuina ”vierailijoilta”, kunnes toisin ilmoitetaan. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

YHTEYSTIEDOT ALUEITTAIN:

Jos sinulle heräsi kysymyksiä ja haluat tarkennusta toimintaohjeisiin, ole yhteydessä alueesi alueohjaajaan (etunimi.sukunimi@avustajakeskus.fi).


Monika Nurmi p. 041 445 9332: Salo, Sauvo, Loimaa, Pöytyä, Paimio, Somero, Aura, Parainen
Mirva Veneranta p. 040 620 2217 : Satakunta (ei Eura, Säkylä)
Susanne Pohjola p. 0400 239 806 ja Satu Heinonen p. 041 445 9392: Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali
Sonja Ovaskainen p. 040 480 8960: Taivassalo, Vehmaa, Laitila, Uusikaupunki, Mynämäki, Nousiainen, Masku, Pyhäranta, Eura, Säkylä

Vapaaehtoistoiminnan tiiminvetäjä: Kuu-Katjaana Sillanpää p.040 350 5135

Yleiseen palvelunumeroomme 022518549 ma-to klo 13-15 (+poikkeuksellisesti myös pe 20. ja 27.3. klo 9-12, koronavirusasioiden päivystys).

Hygienia vapaaehtoistoiminnassa.

Ethän mene vapaaehtoiskeikalle flunssaisena, ilmoita meille välittömästi jos et pääse sovitulle keikalle. Pidä myös huoli itsestäsi ja jos ilmenee, että asiakkaalla on flunssan oireita – sinulla on oikeus jättäytyä keikasta pois. Otathan huomioon Terveys- ja hyvinvointilaitoksen ohjeistukset viruksen leviämisen minimoimiseksi: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Laaja koronavirus-tietopaketti: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19