Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Haluan avustajaksi

Haluatko olla vapaaehtoinen tai tehdä palkkatyötä?

Haluan vapaaehtoiseksi avustajaksi

Jokainen tarvitsee aina välillä apua, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

Monet meistä ovat myös miettineet tarvitaanko meitä auttamaan?

Meillä Avustajakeskuksessa on tähän yksinkertainen vastaus KYLLÄ!
Vapaaehtoisavustajana toimiminen ei vaadi tiettyä koulutus- tai työtaustaa.

Voit olla niin muurari, opettaja, kuin vaikka eläkeläinen. Tärkeintä on, että haluat auttaa ja olet valmis vapaaehtoistyöhön.

Avustajakeskuksen vapaaehtoiseksi avustajaksi pääset esimerkiksi osallistumalla vammaisavustaja- tai uintiavustajakursseillemme. Lisätietoa kursseista löydät Koulutukset ja kurssit-sivulta. Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä joko puhelimitse tai valmiilla yhteydenottolomakkeella. Kurssin käynti ei ole kuitenkaan ehtona vapaaehtoisena toimimiselle, tärkeintä on että sinulla on sydän paikallaan ja haluat toimia.

Vapaaehtoinen avustaja voi lähteä esimerkiksi asiakkaan kanssa teatteriin, kauppa-asioille, ulkoiluavuksi tai vaikkapa kahvitella asiakkaan seurana.  Avustajan ei ole tarkoitus hoitaa sairaanhoidollisia tai kodinhoidollisia tehtäviä, vaan lähinnä olla mukana asiakkaan vapaa-ajassa.

Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia.

Tervetuloa joukkoon!

Haluan palkalliseksi avustajaksi

Avustajakeskuksen kautta sinulla on mahdollisuus löytää juuri itsellesi sopivaa osa- ja kokoaikatyötä tai sijaisuuksia vaihtelevilla tuntimäärillä. Aikaisemmalla koulutuksellasi tai työhistoriallasi ei ole merkitystä eikä avustajan työn tekemiseen ole virallisia pätevyysvaatimuksia.
Avustettava toimii työnantajana ja valitsee avustajansa itse.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan avustajan töitä kauttamme, kutsumme sinut Avustajainfoon, joka toteutetaan etäyhteydellä. Kuulet toiminnastamme ja palkallisesta työstä yleisesti.
Sen jälkeen sovimme kanssasi yksilöllisen keskusteluajan, jota ennen saat linkin rekisteröintilomakkeeseen sähköpostiisi. Lomakkeella kysytään mm. yhteystietosi ja avustajatehtäviin liittyvät toiveesi.

Seuraavat infotilaisuudet koko alueelle järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä

keskiviikkona 7.10. klo 15-16
keskiviikkona 4.11. klo 15-16
keskiviikkona 2.12. klo 15-16

Voit ilmoittautua mukaan sähköpostilla avustajakeskus@avustajakeskus.fi tai palvelunumerostamme 02-2518549 ma-to klo 13-15 välillä. HUOM! Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä myös asuinkuntasi!
Tarkemmat ohjeet infotilaisuutta varten saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi.

Tarjoamme myös rekisterissä oleville avustajille erilaisia koulutuksia, pääset kurkkaamaan TÄSTÄ.