Puheenjohtajan 30v tervehdys

Lounais-Suomen Avustajakeskus täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 30 vuotta. Kolmessa vuosikymmenessä Avustajakeskuksen suurimmat kasvun vuodet alkavat olla takanapäin ja apua pystytään tarjoamaan vuosittain valtavalle määrälle ihmisiä. Avustajia välitetään ja koulutetaan tavoitteellisesti heidän hyvinvoinnistaan huolta pitäen. Toiminta on muuttunut ammattimaiseksi ja vakaan pohjan päälle uskaltaa rakentaa tulevia hankkeita. Yhteistyökumppanit arvostavat vuosien varrella kertynyttä kokemusta ja toiminnan jatkuvuuteen luotetaan.

28-vuotiaan puheenjohtajan perspektiivistä tarkasteltuna tuntuu Avustajakeskuksen historia kovin samaistuttavalta. Niin onnistumisia, kuin epäonnistumisiakin mahtuu varmasti molempien ensimmäisten vuosikymmenten varrelle. Epäonnistumisista on opittu ja niiden myötä tavoitteet ja arvot ovat kirkastuneet. Osaaminen on kasvanut ja onnistumisten myötä on luotu uskoa tulevaan. Isoimmista kasvukivuista on selvitty, mutta varsinainen työ ja oman toiminnan kehittäminen jatkuu yhä.

Alusta asti Avustajakeskus on tehnyt töitä osallisuuden hyväksi ja siihen on tarvittu aina yhteistyötä. Yhteistyökumppaneita on tullut matkan varrella lisää ja viime vuosien aikana hyvinvointialueiden muodostuminen on sekoittanut pakkaa aivan uudella tavalla. Kaiken muutoksen keskellä on kuitenkin säilynyt yhteistyö kahden tärkeimmän, eli avustettavan ja avustajan välillä.

Toivon Avustajakeskuksen tuleviin vuosiin kosolti lisää yhteisiä onnistumisia!

Viivi Kurkilahti
Avustajakeskusta ylläpitävän Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry:n puheenjohtaja