Haen vapaaehtoista avustajaa

Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminnan tavoitteet

Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminta tukee asiakkaita, joilla on liikunta-, näkö- ja/tai kehitysvamma sekä muistiasiakkaita oman näköisen elämän toteutumisessa. Vapaaehtoinen avustaja mahdollistaa osallisuuden ja osallistumisen arjen eri toimintoihin vapaaehtoisen avustajan avulla. Vapaaehtoinen avustaja on mukana ja tukena ja toimintaa tehdään yhdessä.

Kuvassa kaksi henkilöä keskustelee pöydän ääressä

Mihin vapaaehtoista avustajaa voi hakea?

Avustajakeskus välittää vapaaehtoisia avustajia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Vapaaehtoisia avustajia välitetään esimerkiksi asiointi- ja lääkärikäynneille, harrastuksiin ja tapahtumiin sekä ulkoiluun. Avun tarve voi olla kertaluonteinen, satunnainen tai säännöllinen (enintään 1xvko).

Vapaaehtoiset avustajat eivät tee hoidollisia tai kodinhoidollisia tehtäviä eivätkä kuljeta asiakasta omalla autollaan. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta, mutta vapaaehtoistoiminnasta aiheutuvat kulut korvataan (esim. lippukulut) ja vapaaehtoiselle avustajalle maksetaan 7 € kulukorvaus/käynti.

Miten vapaaehtoista avustajaa haetaan?

Vapaaehtoista avustajaa haetaan soittamalla kolme (3) arkipäivää ennen palvelunumeroon 02 251 8549 ma-to klo 9–12 tai täyttämällä viisi (5) arkipäivää ennen välitysyhteydenottolomake:

Information på svenska