Haluan vapaaehtoiseksi

Mitä vapaaehtoistoiminta on Avustajakeskuksessa?

Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa toimintaa. Vapaaehtoistoiminnan kautta voit osallistua, kokea iloa ja onnistumisia sekä yhteisöllisyyttä. Vapaaehtoistoiminta voi olla harrastus, jossa tapaat uusia ihmisiä. Vapaaehtoistoiminnassa voi hyödyntää omia vahvuuksia tai kokeilla jotain ihan uutta. Vapaaehtoistoiminta on vastavuoroista ja saat toiminnasta hyvän mielen sekä mielekästä tekemistä. Avustajakeskuksen perus- ja lisäkoulutusten avulla voit vahvistaa omaa osaamistasi vapaaehtoisena avustajana. Pääset tutustumaan kursseihin tästä.

Kuvassa keskustelevia ihmisiä kahvikupin ääressä

Mitä Avustajakeskuksen vapaaehtoinen avustaja tekee?

Avustajakeskuksen vapaaehtoinen avustaja toimii tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Toimit oman kiinnostuksen mukaan yhdessä asiakkaan kanssa. Vapaaehtoistoiminnassa voit valita haluamasi vapaaehtoistoiminnan tehtävät ja osallistua vapaaehtoistoimintaan säännöllisesti tai satunnaisesti. Avustajakeskuksessa vapaaehtoinen avustaja toimii liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten asiakkaiden sekä muistiasiakkaiden tukena. Vapaaehtoinen avustaja menee yhdessä asiakkaan kanssa esimerkiksi teatteriin, asioinneille tai ulkoilemaan.

Miten mukaan Avustajakeskuksen vapaaehtoistoimintaan?

Avustajakeskuksessa oman alueesi alueohjaaja perehdyttää, kartoittaa mahdolliset tuen tarpeesi ja ohjaa sinut haluamaasi vapaaehtoistoimintaan mukaan.

Voit ottaa yhteyttä Avustajakeskukseen soittamalla 02 251 8549 ma-to klo 13–15 tai yhteydenottolomakkeen kautta tästä.

Kuvassa keskustelevia ihmisiä pöydän ääressä