Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Koulutukset ja kurssit

Kuvassa 2 animaatiohahmoa kulkee yhdessä palapelien paloista koottua polkua pitkinAvustajakeskus kouluttaaVapaaehtoistoiminnan vammaisavustajakurssit


Vammaisavustajakursseja järjestetään 1-2 kertaa vuodessa  Avustajakeskuksen toimintapiiriin kuuluvilla alueilla.  Kurssin kesto on yleensä neljä arkipäivää tai viikonloppu ja kolme arki-iltaa, 24-28 opintotuntia. Kurssien ohjelma koostuu mm. vapaaehtoistoiminnan, vammaisjärjestöjen toiminnan ja kunnan tukipalveluiden esittelystä, liikunta- näkö- ja kehitysvammoihin sekä muistisairauksiin liittyvistä diagnoosiluennoista sekä pyörätuolin käsittelyyn ja näkövammaisen opastamiseen liittyvistä käytännön harjoituksista. Kurssien ohjelma rakennetaan yhteistyössä alueen kuntien ja vammaisjärjestöjen kanssa.

Kursseja järjestetään sekä päiväkursseina, jolloin kurssi ajoittuu arkipäiviin aamusta iltapäivään että viikonloppu + iltakursseina, jolloin kurssi toteutetaan viikonloppuna päiväsaikaan ja arki-iltaisin.

Syksyn 2020 kurssit järjestetään ensimmäistä kertaa verkkokursseina Microsoft Teamsin kautta. Osallistuaksesi verkkokurssille, tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja nettiyhteyden. Teams-sovellusta voi käyttää tietokoneella, sekä älypuhelimella (vaatii ohjelman lataamisen).
Kurssit ovat maksuttomia.

Syksyn 2020 verkkovammaisavustajakurssit


ma-pe 9.-13.11. klo 10-14 (ilmoittautuminen kurssille viimeistään 26.10. mennessä)
Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ tai soittamalla palvelunumeroon ma-to klo 13-15 välillä.

Uintiavustajakurssit

Kurssin aihealueina on perustietoa erityisuinnista ja soveltavasta uimaopetuksesta sekä käytännönharjoituksia. Kurssin ikäraja on 16 v. ja osallistujalla tulee olla perusuimataito. Kurssi on maksuton ja mukaan mahtuu max 15 osallistujaa.

Seuraavat uintiavustajakurssit 2021!

Lyhytkurssit


Onko sinulla kiinnostusta kokeilla vapaaehtoistyötä, mutta sinulla ei ole aikaa tai intoa tulla pidemmälle kurssille? Järjestämme lyhyet pikakoulutukset heille, joilla aika on kortilla tai jotka haluavat kuulla meistä enemmän ennen kuin sitoutuu pidempään kurssiin. Yhden illan tai päivän mittaisessa tapaamisessa käydään perusteet vammaisuudesta ja avustamisesta käytännönläheisesti. Koulutukseen osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

Seuraavat lyhytkurssit 2021!

Koulutuksiin voit ilmoittautua sähköpostilla avustajakeskus@avustajakeskus.fi tai palvelunumeroon 02 251 8549
ma-to klo 13-15
Kurssit ovat maksuttomia.

AVUSTAJAINFOT palkkatyöstä kiinnostuneille


Mikäli olet kiinnostunut hakemaan avustajan töitä kauttamme, kutsumme sinut Avustajainfoon, joka toteutetaan etäyhteydellä. Kuulet toiminnastamme ja palkallisesta työstä yleisesti.
Sen jälkeen sovimme kanssasi yksilöllisen keskusteluajan, jota ennen saat linkin rekisteröintilomakkeeseen sähköpostiisi. Lomakkeella kysytään mm. yhteystietosi ja avustajatehtäviin liittyvät toiveesi.

Lisää tietoa Avustajainfosta voit lukea TÄSTÄ.

Avustajien lisäkoulutus


Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutusten aihevalinnassa pyritään huomioimaan avustajien ideoita ja toiveita.
Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia.

Koulutus työnantajille


Avustajakeskus järjestää koulutusta ja vertaistukea työnantajille alueellisesti.

Muu koulutus / asiantuntijapalvelut


Avustajakeskus on monipuolinen vammaispalveluiden asiantuntija. Meidän kauttamme on mahdollista saada räätälöity kurssi- tai koulutuskokonaisuus toteutettuna toiveiden mukaisesti. Meillä on pitkä kokemus sekä lyhyiden että myös pidempien koulutuskokonaisuuksien suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista ja kehittämisestä erilaisten toimijoiden tarpeisiin.

Meiltä voi tiedustella koulutusta mm. seuraavista aihepiireistä:

  • Vammaisuus ja erilaiset vammaryhmät (esim. puhevammaisuus, liikuntavammat, kehitysvammat, näkövammat jne)
  • Apuvälineiden käyttö ja ergonomia, uinnin avustaminen, muu liikunnan avustaminen
  • Erilaisuuden kohtaaminen, vammaistyön etiikka
  • Vammaispalvelulaki, henkilökohtaisen avun järjestelmä, työsuhdelainsäädäntö
  • Vapaaehtoistyö
  • Kokemuskouluttajat, itse sairastavat/vammautuneet ja edellisten omaiset
  • Avustaminen ja näkövammaisen opastaminen
  • Tiettyyn aihealueeseen liittyvä osaaminen, mm. seksuaalisuuden kohtaaminen vammaistyössä, kuoleman kohtaaminen jne.

Kysy lisää koulutusmahdollisuuksista:

Sirke Salmela Toiminnanjohtaja
sirke.salmela@avustajakeskus.fi 041 456 7071