Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Koulutukset ja kurssit

Avustajakeskus kouluttaa

Vapaaehtoistoiminnan vammaisavustajakurssit

Vammaisavustajakursseja järjestetään 1-2 kertaa vuodessa  Avustajakeskuksen toimintapiiriin kuuluvilla alueilla.  Kurssin kesto on yleensä neljä arkipäivää tai viikonloppu ja kolme arki-iltaa, 24-28 opintotuntia. Kurssien ohjelma koostuu mm. vapaaehtoistyön, vammaisjärjestöjen toiminnan ja kunnan tukipalveluiden esittelystä, liikunta- näkö- ja kehitysvammoihin sekä muistisairauksiin liittyvistä diagnoosiluennoista sekä pyörätuolin käsittelyyn ja näkövammaisen opastamiseen liittyvistä käytännön harjoituksista. Kurssien ohjelma rakennetaan yhteistyössä alueen kuntien ja vammaisjärjestöjen kanssa.

2018 syksyn kurssit:

VAMMAISAVUSTAJAKURSSIT 

PORI 19.-22.11. (päiväkurssi), Otavankatu 5, Pori, Yhteisötalo Otava
SALO 12.-15.11. (päiväkurssi), Kirkkokatu 6, Salo, Srk-talon Juhlasali 

Koulutuksiin voit ilmoittautua palveluohjaajalle palvelunumeroon:
02 251 8549 tai avustajakeskus@avustajakeskus.fi

Kursseja järjestetään sekä päiväkursseina, jolloin kurssi ajoittuu arkipäiviin aamusta iltapäivään että viikonloppu + iltakursseina, jolloin kurssi toteutetaan viikonloppuna päiväsaikaan ja arki-iltaisin.

Kurssit ovat maksuttomia.

LYHYTKURSSIT 

Onko sinulla kiinnostusta kokeilla vapaaehtoistyötä, mutta sinulla ei ole aikaa tai intoa tulla pidemmälle kurssille? Olemme aloittaneet lyhyet pikakoulutukset heille, joilla aika on kortilla tai jotka haluavat kuulla meistä enemmän ennen kuin sitoutuu pidempään kurssiin. Yhden illan tai päivän mittaisessa tapaamisessa käydään perusteet vammaisuudesta ja avustamisesta käytännönläheisesti. Koulutukseen osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

Seuraavat lyhytkurssit keväällä 2019

AVUSTAJAINFOT  palkkatyöstä kiinnostuneille

Infotilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Ne järjestetään alueillamme, jolloin osallistuminen helpompaa.
Lisätietoja saat soittamalla 02-251 8549 tai laittamalla sähköpostia avustajakeskus@avustajakeskus.fi. Infot pääsääntöisesti kuukauden 1. keskiviikko aluetoimistoilla klo 16-17 tai 15-16 (ei heinäkuussa).  Palkallisesta työstä kiinnostuneet tulevat ensin mukaan näihin infoihin.

Avustajien lisäkoulutus

Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutusten aihevalinnassa pyritään huomioimaan avustajien ideoita ja toiveita.
Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia.

Koulutus työnantajille

Avustajakeskus järjestää koulutusta ja vertaistukea työnantajille alueellisesti.

Muu koulutus

Avustajakeskus kouluttaa tarvittaessa erilaisia ryhmiä räätälöidysti.
Kysy lisää Avustajakeskuksesta!