Koulutukset ja kurssit

Lounais-Suomen alueella toimimisesta kiinnostuneille

Vammaisavustajakurssi

Kurssien ohjelma koostuu mm. vapaaehtoistoiminnan, vammaisjärjestöjen toiminnan ja kunnan tukipalveluiden esittelystä, liikunta- näkö- ja kehitysvammoihin sekä muistisairauksiin liittyvistä diagnoosiluennoista sekä pyörätuolin käsittelyyn ja näkövammaisen opastamiseen liittyvistä käytännön harjoituksista. Kurssien ohjelma rakennetaan yhteistyössä alueen kuntien ja vammaisjärjestöjen kanssa.
Kursseja järjestetään sekä päiväkursseina, jolloin kurssi ajoittuu arkipäiviin aamusta iltapäivään että viikonloppu + iltakursseina, jolloin kurssi toteutetaan viikonloppuna päiväsaikaan ja arki-iltaisin ja näiden lisäksi verkkokursseina, jolloin osallistumaan pääsee koko alueelta!
Kurssit ovat maksuttomia. Päiväaikaan klo 9.30-15.30
Huomioithan, että kursseille mahtuu rajattu määrä osallistujia!

Avustajastartti

Onko sinulla kiinnostusta kokeilla vapaaehtoistyötä, mutta sinulla ei ole aikaa tai intoa tulla pidemmälle kurssille? Järjestämme lyhyet pikakoulutukset heille, joilla aika on kortilla tai jotka haluavat kuulla meistä enemmän ennen kuin sitoutuu pidempään kurssiin. Yhden illan tai päivän mittaisessa tapaamisessa käydään perusteet vammaisuudesta ja avustamisesta käytännönläheisesti. Koulutukseen osallistuminen ei sido sinua mihinkään.
Kurssit ovat maksuttomia. Päiväaikaan klo 10-17.

TEAMS 22.11.


Ilmoittautumiset TÄSTÄ

Työsuhdeinfot

Työsuhdeinfot on tarkoitettu lisäkoulutukseksi avustajille ja työnantajille, osallistua voi siis yksin tai yhdessä työnantajan kanssa. Tilaisuudessa kerrotaan työsuhteen kannalta olennaisia asioita kokonaisuutena sekä työnantajan että työntekijän näkökulmasta. 

Koulutus järjestetään pelkästään etäyhteydellä Teamsin välityksellä, joten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen sekä nettiyhteyden. Ohjeet ja liittymislinkin saat lähempänä koulutuksen ajankohtaa.

28.11.2023 klo 14-15

Ilmoittautumiset TÄSTÄ tai soittamalla palvelunumeroon ma-to

2024
30.1.2024 klo 14-15
27.2.2024 klo 16-17
26.3.2024 klo 14-15
30.4.2024 klo 16-17……

Ilmoittautumiset TÄSTÄ tai soittamalla palvelunumeroon ma-to

AVUSTAJAINFOT palkkatyöstä kiinnostuneille

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan avustajan töitä kauttamme, kutsumme sinut Avustajainfoon, joka toteutetaan etäyhteydellä. Kuulet toiminnastamme ja palkallisesta työstä yleisesti.
Sen jälkeen sovimme kanssasi yksilöllisen keskusteluajan, jota ennen saat linkin rekisteröintilomakkeeseen sähköpostiisi. Lomakkeella kysytään mm. yhteystietosi ja avustajatehtäviin liittyvät toiveesi.

Lisää tietoa Avustajainfosta voit lukea TÄSTÄ.

Avustajakeskus järjestää koulutusta ja vertaistukea työnantajille alueellisesti.


Kaikille avoimet vapaaehtoistoiminnan infot

Avustajakeskuksen vapaaehtoiseksi? -info verkossa

Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminta tukee asiakkaita, joilla on liikunta-, näkö- ja/tai kehitysvamma sekä muistiasiakkaita oman näköisen elämän toteutumisessa. Vapaaehtoinen avustaja on tukena ja toimintaa tehdään yhdessä. Tule kuuntelemaan Vapaaehtoiseksi -infoon Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminnan erilaisista mahdollisuuksista – jokaiselle löytyy oma tapa osallistua. Infoon osallistuminen on kaikille avoin eikä se sido mukaan toimintaan.
Tulossa taas keväällä 2024!

Mitä vapaaehtoistoiminta on? -infot yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa

Vapaaehtoistoiminnan koulutuksellinen info on yleinen katsaus vapaaehtoistoimintaan, sen käsitteisiin ja periaatteisiin. Infossa tutustutaan yleisellä tasolla vapaaehtoistoimintaa tarjoaviin tahoihin sekä vapaaehtoistoiminnan erilaisiin mahdollisuuksiin. Infossa pohditaan myös vapaaehtoisen omaa hyvinvointia ja jaksamista sekä omien vahvuuksien ja voimavarojen hyödyntämistä vapaaehtoistoiminnassa. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta ei tarvitse olla, vaan infoon voivat osallistua sekä uudet vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet että jo vapaaehtoisena toimivat henkilöt.

EURA 16.11. klo 17-20 (Sataopisto)

Ilmoittautumiset suoraan kansalaisopistoihin, joka alkaa
Sataopistossa ke 16.8. klo 15.00 TAI Vakkaopistossa ke 16.8.2022 klo 17.00

Avustajien lisäkoulutus

Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutusten aihevalinnassa pyritään huomioimaan avustajien ideoita ja toiveita.
Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia. Rekistöröityneet löytävät lisäkoulutukset oikean yläkulman kirjautumisen kautta sivuiltamme.

Koulutus työnantajille

Avustajakeskus järjestää koulutusta ja vertaistukea työnantajille alueellisesti.

Muu koulutus / asiantuntijapalvelut

Avustajakeskus on monipuolinen vammaispalveluiden asiantuntija. Meidän kauttamme on mahdollista saada räätälöity kurssi- tai koulutuskokonaisuus toteutettuna toiveiden mukaisesti. Meillä on pitkä kokemus sekä lyhyiden että myös pidempien koulutuskokonaisuuksien suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista ja kehittämisestä erilaisten toimijoiden tarpeisiin.

Meiltä voi tiedustella koulutusta mm. seuraavista aihepiireistä:

  • Vammaisuus ja erilaiset vammaryhmät (esim. puhevammaisuus, liikuntavammat, kehitysvammat, näkövammat jne)
  • Apuvälineiden käyttö ja ergonomia, uinnin avustaminen, muu liikunnan avustaminen
  • Erilaisuuden kohtaaminen, vammaistyön etiikka
  • Vammaispalvelulaki, henkilökohtaisen avun järjestelmä, työsuhdelainsäädäntö
  • Vapaaehtoistyö
  • Kokemuskouluttajat, itse sairastavat/vammautuneet ja edellisten omaiset
  • Avustaminen ja näkövammaisen opastaminen
  • Tiettyyn aihealueeseen liittyvä osaaminen, mm. seksuaalisuuden kohtaaminen vammaistyössä, kuoleman kohtaaminen jne.

Kysy lisää koulutusmahdollisuuksista:

Sirke Salmela, toiminnanjohtaja
sirke.salmela@avustajakeskus.fi 041 456 7071

Avustajakeskukseen rekisteröityneiden avustajien lisäkoulutukset ovat kirjautumisen takana. Kirjaudu saamillasi tunnuksilla pääsivun oikeasta yläreunasta.