Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Koulutukset ja kurssit

Kuvassa 2 animaatiohahmoa kulkee yhdessä palapelien paloista koottua polkua pitkinAvustajakeskus kouluttaa

Vapaaehtoistoiminnan vammaisavustajakurssit

Vammaisavustajakursseja järjestetään 1-2 kertaa vuodessa  Avustajakeskuksen toimintapiiriin kuuluvilla alueilla.  Kurssin kesto on yleensä neljä arkipäivää tai viikonloppu ja kolme arki-iltaa, 24-28 opintotuntia. Kurssien ohjelma koostuu mm. vapaaehtoistyön, vammaisjärjestöjen toiminnan ja kunnan tukipalveluiden esittelystä, liikunta- näkö- ja kehitysvammoihin sekä muistisairauksiin liittyvistä diagnoosiluennoista sekä pyörätuolin käsittelyyn ja näkövammaisen opastamiseen liittyvistä käytännön harjoituksista. Kurssien ohjelma rakennetaan yhteistyössä alueen kuntien ja vammaisjärjestöjen kanssa.

Kursseja järjestetään sekä päiväkursseina, jolloin kurssi ajoittuu arkipäiviin aamusta iltapäivään että viikonloppu + iltakursseina, jolloin kurssi toteutetaan viikonloppuna päiväsaikaan ja arki-iltaisin.
Kurssit ovat maksuttomia.

Syksyn 2020 kurssit

Lisätietoja syksyn kursseista tulossa myöhemmin!

Uintiavustajakurssit

Kurssin aihealueina on perustietoa erityisuinnista ja soveltavasta uimaopetuksesta sekä käytännönharjoituksia. Kurssin ikäraja on 16 v. ja osallistujalla tulee olla perusuimataito. Kurssi on maksuton ja mukaan mahtuu max 15 osallistujaa.

Seuraavat uintiavustajakurssit 2021!

Lyhytkurssit

Onko sinulla kiinnostusta kokeilla vapaaehtoistyötä, mutta sinulla ei ole aikaa tai intoa tulla pidemmälle kurssille? Järjestämme lyhyet pikakoulutukset heille, joilla aika on kortilla tai jotka haluavat kuulla meistä enemmän ennen kuin sitoutuu pidempään kurssiin. Yhden illan tai päivän mittaisessa tapaamisessa käydään perusteet vammaisuudesta ja avustamisesta käytännönläheisesti. Koulutukseen osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

Seuraavat lyhytkurssit 2021!

Koulutuksiin voit ilmoittautua sähköpostilla avustajakeskus@avustajakeskus.fi tai palvelunumeroon ma-to klo 13-15

Kurssit ovat maksuttomia.


AVUSTAJAINFOT  palkkatyöstä kiinnostuneille

Infotilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Ne järjestetään alueillamme, jolloin osallistuminen helpompaa.
Lisätietoja saat soittamalla 02-251 8549 tai laittamalla sähköpostia avustajakeskus@avustajakeskus.fi. Infot pääsääntöisesti kuukauden 1. keskiviikko aluetoimistoilla klo 16-17 tai 15-16 (ei heinäkuussa).  Palkallisesta työstä kiinnostuneet tulevat ensin mukaan näihin infoihin.

Avustajien lisäkoulutus

Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutusten aihevalinnassa pyritään huomioimaan avustajien ideoita ja toiveita.
Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia.

Koulutus työnantajille

Avustajakeskus järjestää koulutusta ja vertaistukea työnantajille alueellisesti.

Muu koulutus

Avustajakeskus kouluttaa tarvittaessa erilaisia ryhmiä räätälöidysti.
Kysy lisää Avustajakeskuksesta!