Vapaaehtoistoiminta

Haluan vapaaehtoiseksi avustajaksi

Jokainen tarvitsee aina välillä apua, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Monet meistä ovat myös miettineet tarvitaanko meitä auttamaan?

Meillä Avustajakeskuksessa on tähän yksinkertainen vastaus KYLLÄ! Vapaaehtoisavustajana toimiminen ei vaadi tiettyä koulutus- tai työtaustaa. Voit olla niin muurari, opettaja, kuin vaikka eläkeläinen. Tärkeintä on, että haluat auttaa ja olet valmis vapaaehtoistyöhön.

Avustajakeskuksen vapaaehtoiseksi avustajaksi pääset esimerkiksi osallistumalla vammaisavustaja- tai uintiavustajakursseillemme. Lisätietoa kursseista löydät Koulutukset ja kurssit-sivulta. Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä joko puhelimitse tai valmiilla yhteydenottolomakkeella. Kurssin käynti ei ole kuitenkaan ehtona vapaaehtoisena toimimiselle, tärkeintä on että sinulla on sydän paikallaan ja haluat toimia.

Vapaaehtoinen avustaja voi lähteä esimerkiksi asiakkaan kanssa teatteriin, kauppa-asioille, ulkoiluavuksi tai vaikkapa kahvitella asiakkaan seurana. Avustajan ei ole tarkoitus hoitaa sairaanhoidollisia tai kodinhoidollisia tehtäviä, vaan lähinnä olla mukana asiakkaan vapaa-ajassa.

Avustajakeskus tarjoaa vuosittain monenlaista lisäkoulutusta rekisterissä oleville avustajilleen. Lisäkoulutukset ovat rekisteröityneille avustajille maksuttomia.

Tervetuloa joukkoon!

Haen vapaaehtoista avustajaa

Tuntuuko siltä, että kaipaisit lääkärikäynnille henkilöä, joka tukisi kulkuasi? Kaipaako kehitysvammainen lapsesi tukijaa harrastuksiin tai uintiavustajaa altaalle/pukuhuoneeseen?
Entä kävisitkö ulkoilemassa useammin, jos sinulla olisi joku, joka katsoo että rollaattori pysyy tiellä? Luonnistuisiko teatteri, sisaren luona käynti tai vaikka kauppareissu paremmin, kun sinulla olisi mukana saattaja?

Avustajakeskus välittää vapaehtoisia avustajia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Keskuksessa on rekisteröityneen vapaaehtoisia liikunta-, näkö-  ja kehitysvammaisille ja niihin rinnastettaville ryhmille, sekä muistiongelmista kärsiville henkilöille ikään katsomatta. Avun tarve voi olla kertaluontoinen tai pidempi kestoinen (max.1krt/vko).

Vapaaehtoistoiminta Avustajakeskuksessa on ns. aktiivista toimintaa, jossa vapaaehtoisen tehtävä on toimia rinnalla kulkijana tukemassa asiakasta yhteiskunnan toimintoihin osallistumisessa. Vapaaehtoistoimija ei ota työstään palkkaa, mutta hänen mahdolliset kulunsa toiminnan aikana korvataan (mm. elokuvalippu) ja hänelle maksetaan 7 euron suuruinen kulukorvaus käynniltä. Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eivätkä toteuta kodin- tai terveydenhoidollisia tehtäviä.

Rekisteristä löytyy laaja aktiivisesti vapaaehtoistyössä toimivien henkilöiden verkosto. Se kaikki on yhden puhelinsoiton päässä käytettävissäsi, kun tarvitset apua.

Muistathan jättää avustajapyynnön viim. kolme arkipäivää ennen soittamalla, tai viim. viisi arkipäivää ennen sähköisen lomakkeen kautta. Lomakkeet löydät alta: