Avustajakeskus.fi|Siirry sisältöön|Svenska|In english|по-русски|Eesti|Kirjaudu sisään

Haen avustajaa

Haetko avustajaa palkkatöihin tai vapaaehtoista?

Lue lisää alta:

Avustajavälitys toimii ma-to klo 9–12 puh. 02-251 8549
Ohjaus ja neuvonta-asioissa ota yhteyttä ma-to klo 13-15 puh. 02-251 8549

Haen vapaaehtoista avustajaa

Tuntuuko siltä, että kaipaisit lääkärikäynnille henkilöä, joka tukisi kulkuasi? Kaipaako kehitysvammainen lapsesi tukijaa harrastuksiin tai uintiavustajaa altaalle/pukuhuoneeseen?
Entä kävisitkö  ulkoilemassa useammin, jos sinulla olisi joku, joka katsoo että  rollaattori pysyy tiellä? Luonnistuisiko teatteri, sisaren luona käynti tai vaikka kauppareissu paremmin, kun sinulla olisi mukana saattaja?

Avustajakeskus välittää vapaehtoisia avustajia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Keskuksessa on rekisteröityneen vapaaehtoisia liikunta-, näkö-  ja kehitysvammaisille ja niihin rinnastettaville ryhmille, sekä muistiongelmista kärsiville henkilöille ikään katsomatta. Avun tarve voi olla kertaluontoinen tai pidempi kestoinen (max.1krt/vko).

Vapaaehtoistoiminta Avustajakeskuksessa on ns. aktiivista toimintaa, jossa vapaaehtoisen tehtävä on toimia rinnalla kulkijana tukemassa asiakasta yhteiskunnan toimintoihin osallistumisessa. Vapaaehtoistoimija ei ota työstään palkkaa, mutta hänen mahdolliset kulunsa toiminnan aikana korvataan (mm. elokuvalippu) ja hänelle maksetaan 7 euron suuruinen kulukorvaus käynniltä. Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eivätkä toteuta kodin- tai terveydenhoidollisia tehtäviä.

Rekisteristä löytyy laaja aktiivisesti vapaaehtoistyössä toimivien henkilöiden verkosto. Se kaikki on yhden puhelinsoiton päässä käytettävissäsi, kun tarvitset apua.

Kun haet vapaaehtoista avustajaa kauttamme, kysymme sinulta muun muassa seuraavia tietoja ensimmäisellä kerralla:

Nimi
Osoite
Muut yhteystiedot
Vammasi tai sairautesi laatu: esimerkiksi liikunta-, näkö- tai kehitysvamma
Apuvälineet, joita vammasi tai sairautesi vuoksi joudut käyttämään esimerkiksi. kepit, pyörätuoli
Mihin ja milloin tarvitset avustajaa

Muistathan jättää avustajapyynnön ajoissa (viim. 3 arkipäivää ennen).  Tällöin löydämme sinulle sopivan avustajan varmemmin.

Haen palkallista avustajaa

Avustajakeskus tarjoaa työnantajille mahdollisuuden hakea henkilökohtaista avustajaa kauttamme. Työstä kiinnostuneet avustajat tulevat mukaan Avustajainfojen kautta, jossa kerrotaan henkilökohtaisen avustajan työstä ja sen erityispiirteistä.
Työnantajalla tulee olla kunnan vammaispalveluista henkilökohtaisen avun päätös työnantajamallilla.
Työnantajana valitset avustajasi itse.

Avustajakeskuksella on Tuettu työsuhde-palvelu, jonka voit saada pyytäessäsi käyttöön kunnan vammaispalveluiden päätöksellä. Palvelun myötä toimit itse edelleen työnantajana, mutta Avustajakeskus auttaa sinua lakisääteisten velvoitteiden hoitamisessa.

Välitämme avustajia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella.

Välityspalvelun lisäksi tarjoamme

  • Ohjausta ja neuvontaa työsuhdeasioihin
  • Koulutusta
  • Vertaistukea
  • Tiedotusta ajankohtaisista asioista

Jos haluat hakea avustajaa Avustajakeskuksen kautta, ota yhteyttä palvelunumeroon 02-2518549 ma-to klo 9-12 tai jätä työpaikkailmoitus TÄSTÄ.