Vapaaehtoistoiminnan tilannepäivitys (27.5.2020)

Koronaepidemia ja poikkeusolot vaikuttavat voimakkaasti varsinkin riskiryhmien, yksinäisten ja muiden haavoittuvassa tilanteessa elävien ihmisten arkeen.

Tilanteen helpottamiseksi Avustajakeskuksen vapaaehtoisilla on mahdollisuus jatkossa tarjota apuaan yksittäisiin, välttämättömiin keikkoihin asiointiin lääkäri-, laboratorio- ja muille vastaaville terveydenhuollon käynneille.

Vapaaehtoisten antaman tuen merkitys on suuri tilanteessa, jossa viranomaisten voimavarat ovat tiukoilla. Monet naapurustot ovat aktivoituneet auttamaan toisiaan, mutta kaikilla apua tarvitsevilla ei ole mahdollisuutta naapuriavun hyödyntämiseen.

Vapaaehtoisten tarjoama saattoapu antaa vaikeaan tilanteeseen joutuneelle tukea arjessa pärjäämiseen ja henkiseen jaksamiseen kriisin keskellä.

On tärkeää huomata, että Avustajakeskus ei järjestä apua koronavirustautiin sairastuneille. Heitä auttavat kunnan ammattityöntekijät.

Auttamistehtäviin osallistuvien vapaaehtoisten tulee olla perusterveitä eikä heillä saa olla influenssa- tai flunssaoireita.

Käsienpesuohje (Lähde: THL):

Yskimisohje (Lähde: THL):

Avustajakeskuksen tapahtumat ja koulutukset on peruttu ja seuraamme tilannetta.  Ne järjestetään, kun siihen on mahdollisuus

Avustajakeskuksen toimistot ovat suljettu asiakaspalvelulta.  Työntekijät auttavat kuitenkin ja voit olla heihin yhteydessä tarvittaessa.

Palvelunumeromme palvelee normaalisti ma-to klo 9-12 välitysasioissa ja klo 13-15 ohjaus- ja neuvonta asioissa.  Sähköposti avustajakeskus@avustajakeskus.fi

Alueohjaajat (sähköposti etunimi.sukunimi@avustajakeskus.fi)
Monika Nurmi Salo, Sauvo, Loimaa, Pöytyä, Paimio, Somero, Aura, Parainen
Mirva Veneranta Satakunta (ei Eura, Säkylä)
Susanne Pohjola ja Satu Heinonen Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali
Sonja Ovaskainen Taivassalo, Vehmaa, Laitila, Uusikaupunki, Mynämäki, Nousiainen, Masku, Pyhäranta, Eura ja Säkylä

Toiminnanjohtaja Sirke Salmela puh. 041 456 7071
sirke. salmela@avustajakeskus.fi