Avustajakeskus tekemässä Ruisrockia saavutettavammaksi

Ruisrock haluaa olla esteettömyyden edelläkävijä uutisoi YLE paikallisuutiset

Suomen vanhin rockfestivaali Ruisrock haluaa palvella erikoisryhmiä entistä paremmin. Yli 70-vuotiaat pääsevät festivaalille jälleen ilmaiseksi. Tänä vuonna alueella päivystää ensimmäistä kertaa avustajia liikuntarajoitteisille.

Perjantaina alkanut Ruisrock odottaa Turun Ruissalon saareen jopa 60 000 vierasta. Isosta väkimassasta huolimatta tapahtumasta on haluttu tehdä helppokulkuinen myös liikuntarajoitteisille.

Avustajakeskuksen vapaaehtoiset olivat valmiina, kun Herra Ylppö ja Ihmiset aloitti  43. rockfestivaalin.

– Autan täällä henkilöitä, jotka pitää ohjata esimerkiksi invavessaan ja autan myös tänne katsomokorokkeelle, kertoo avustaja Miritsa Järvinen.

Ensimmäiset esteettömyyden testaajat saapuivat festivaalialueelle heti porttien auettua. Kynnys ry:n aluesihteeri Olli Nordberg on kolunnut sähköisen pyörätuolinsa kanssa lukuisia isoja ja pieniä tapahtumia ympäri maailman. Ensivaikutelma tapahtumasta oli positiviinen.

– Ruisrockin nettisivuilla oli tietoa ja parkkeerausasiat hoituivat hyvin, Norberg myhäili parkkipaikalla.

Sisällä festivaalialueella Norberg kiinnitti huomion siihen, että pyörätuolille tarkoitettujen korokkeiden luiskat olivat riittävän loivia.

Pienillä muutoksilla festivaalista saa saavutettavan

Ruisrock teki huhtikuussa erillisen saavutettavuuskyselyn, joka oli suunnattu aikaisempina vuosina festivaalilla käyneille sekä saavutettavuuden asiantuntijoille.

– Kaikkiaan osallistujia oli 350. Saimme paljon omakohtaisia kokemuksia aikaisemmilta kesiltä sekä yleisempiä kehitysehdotuksia, toteaa Ruisrockin saavutettavuusvastaava Sini Kaartinen.

Avustajien ja parempien luiskien lisäksi tapahtuman valaisuun on kiinnitetty huomiota. Saavutettavuusprojektissa ovat mukana Kynnys ry:n lisäksi RAY sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Juttu myös nähtävillä 30.7.12 asti linkistä: yle