TES tulee alalle

ENSIMMÄINEN VALTAKUNNALLINEN TYÖEHTOSOPIMUS NORMALISOI AVUSTAJIEN TYÖN ETUJA

Hetan ja JHL:n solmima valtakunnallinen työehtosopimus normalisoi henkilökohtaisten avustajien työsuhteen etuja. Tähän saakka eri kunnat ovat korvanneet varsin sekalaisen käytönnön mukaisesti esim. lomarahoja, ilta-, yö- ja lauantailisiä jne. Kuitenkin nämä ovat jo pitkään kuuluneet suomalaiseen työelämään.

Nyt uusi työehtosopimus tuo mm. nämä sekä ylityölisät ja  kaikille niille avustajille, joiden työnantaja on Hetan jäsen. Avustajat saavat tästä lähtien myös työajan lyhennyksen tai vastaavan korvauksen arkipyhien ajalta.

Työnantajille sopimus mahdollistaa työaikalainsäädäntöä huomattavasti joustavampien työaikojen käytön. Sen lisäksi sopimus täsmentää muutoinkin henkilökohtaisten avustajien sekä hänen työnantajansa pelisääntöjä.

Sopimus ei ensivaiheessa korota palkkoja. Sopimuksen lähtökohtana on ollut maltillinen ja vastuullinen kehitystyö, jota ilman koko henkilökohtainen avustajajärjestelmä kriisiytyisi.

Työehtosopimus on tärkeä toimenpide henkilökohtaisen avun saatvuuden turvaamissa.Kunnan on korvattava VPL 8d§ mukaisesti työehtosopimuksen mukaiset kustannukset. Vahvistettu työehtosopimus otin maassamme työnantajalle lakisääteinen kustannus.

Työehtosopimuksen Heta-liiton sivuilta www.heta-liitto.fi

Alueellinen koulutus Turussa 23.11. klo 17-20.  Ilmoittautumiset Heta-liiton sivujen kautta.